Lambru Nicolae

Lambru  Nicolae s-a născut la 11.06.1932, în com. Oflatar ( Bulgaria ).

De origine machedon, a copilărit în Dobrogea, jucând fotbal la echipe dobrogene, dintre care cea mai reprezentativă a fost “Farul”Constanţa.

În vara anului 1954 vine la”Ştiinţa”Craiova, direct de pe o plajă din Mamaia, fiind legitimat de Ion Constantinescu ( zis”Hamlet”), preşedintele clubului de atunci. Urmează Institutul Agronomic din” Bănie”, în paralel cu fotbalul, devenind inginer agronom.

În campionatul 1957 – 1958 se schimbă sistemul competiţional. Se joacă toamnă-primăvară, anulându-l pe cel sovietic, primăvară-toamnă.

Antrenorul ”Ştinţei” Ionescu Crum ( fost atlet şi jucător de fotbal la”Sportul”Studenţesc, “Venus”Bucureşti şi echipe severinene din eşaloanele inferioare ), dispunea, în campionatul 1957 – 1958, de următorul lot: Stoica ( portar ), Razga, Rizan, Dumitrescu, Lupu, Matei, Scorţan, Deliu, Bădulescu ( fundaşi ), Briac, Iliescu ( mijlocaşi ), Buldur,Coicea, Lambru, Pantelimon, Croitoru, Rusoiu, Popescu,Dilă,Căpitanu,Pădureanu ( înaintaşi ).

Pe 6 iulie 1958 ”Ştiinţa” a remizat cu”Chimia” Rm. Vâlcea şi a promovat din nou în Divizia”B”.

În toamna lui 1959 a plecat la Rm. Vâlcea, pentru a juca la echipa-fanion a oraşului stabilindu-se aici definitiv.

După ce a abandonat activitatea fotbalistică a fost inginer-şef şi apoi director al Fabricii de conserve Râureni, de lângă Rm.Vâlcea.

A fost şi un arbitru de valoare ce a oficiat până la nivelul eşaloanelor superioare ,ale fotbalului românesc.

Lambru  Nicolae a decedat în noaptea de vineri, 27 iulie 2007, la Clinica de cardiologie din Tg. Mureş, în urma unui stop cardiac.Pe 30 iulie a fost condus pe ultimul drum. Înainte de deces era Preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarior din Vâlcea.

Foto

Leave a Reply